Τετάρτη 8 Απριλίου 2015

Ημερίδα του Α.Ι.Γ.Ι.Σ. στην Καλαμάτα σχετικά με τις σύγχρονες γεωπολιτικές πραγματικότητες


Την Κυριακή, 22 Μαρτίου 2014  πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο "Φαραί" στην Καλαμάτα, ημερίδα περί Γεωπολιτικής, με συμμετοχή του Ανεξάρτητου Ιδρύματος Γεωπολιτικών και Ιστορικών Σπουδών με τίτλο: "Σύγχρονες Γεωπολιτικές Πραγματικότητες".



Την εκδήλωση προλόγισε,  καλωσορίζοντας τους παρευρισκόμενους ο Γραμματέας της Τ.Ο. Καλαμάτας, συναγωνιστής Γιαννακόπουλος Γεώργιος ο οποίος ταυτόχρονα ευχαρίστησε τόσο τον πρόεδρο του Α.Ι.Γ.Ι.Σ. όσο και τους ομιλητές που παρευρέθησαν στην Καλαμάτα για αυτή την εκδήλωση.
Συντονιστής της εκδήλωσης και εισαγωγικός ομιλητής, ο πρόεδρος του μορφωτικού ιδρύματος, συναγωνιστής Κωνσταντίνου ο οποίος αναφέρθηκε στον σκοπό της εκδήλωσης, της οποίας κύριος στόχος  ήταν η ενημέρωση τόσο σε επιστημονικό όσο και ιστορικό επίπεδο, ώστε  να προσεγγισθούν μεθοδικά και να γίνουν κατανοητές οι κρυφές  πτυχές των παγκόσμιων εξελίξεων, καθώς και η επίδραση που αυτές έχουν στην Πατρίδα μας. Με την ανάλυση και την συνεκτίμηση αυτών των εξελίξεων, είναι ευχερέστερη η κατανόηση των πραγματικών λόγων για τους οποίους απαξιώνεται και διώκεται ο Εθνικισμός, ο οποίος είναι φραγή στις ύπουλες γεωπολιτικές στρατηγικές των παγκοσμίων επικυριάρχων και δυναστών μας.
Στην συνέχεια τον λόγο πήρε ο συναγωνιστής Λιναρδής ο οποίος ξεκινώντας την ομιλία του εξήγησε τον ορισμό της λέξης «Γεωπολιτική» για να γίνουν αντιληπτά χωρίς παρερμηνείες  τα πολιτικά παιχνίδια που εξελίσσονται αυτή τη στιγμή στην Ευρώπη αλλά και παγκοσμίως. Κατά την διάρκεια της ομιλίας του ο συναγωνιστής ανέλυσε τις γεωπολιτικές εξελίξεις που έχουν επισυμβεί τα τελευταία χρόνια αναφερόμενος σε κάθε κράτος ξεχωριστά, ενώ μάλιστα επεσήμανε και την επιρροή που είχαν αυτές τόσο στην πατρίδα μας όσο και στην Ευρώπη γενικότερα. Επίσης ο συναγωνιστής μέσα από σαφή παραδείγματα της σύγχρονης ιστορίας ανέλυσε τον ρόλο των Η.Π.Α. ο οποίος επηρεάζει την ροή των εξελίξεων με κύριο κίνητρο τα κοιτάσματα/ενεργειακό πλούτο καθώς και την αποκλειστικότητα της εκμετάλλευσης αυτών και με κύριο στόχο την  εδραίωση της παντοδυναμίας και απόλυτης κυριαρχίας στο παγκόσμιο πολιτικό/ενεργειακό «σκηνικό».
Ακολούθως ο συναγωνιστής Τζεμπετζής ανέλυσε εκτενέστερα τον επιζήμιο για την Πατρίδα μας ρόλο της γερμανικής κυβέρνησης στις γεωπολιτικές εξελίξεις της Ευρώπης. Κατά την διάρκεια της ομιλίας οι παρευρισκόμενοι είχαν την δυνατότητα να παρακολουθήσουν σωρεία διαφανειών με παρουσία αφθόνου φωτογραφικού υλικού από συναντήσεις της καγκελαρίου Άνγκελας Μέρκελ με ηγέτες κρατών, οι οποίες έπαιξαν καθοριστικό ρόλο για τις μετέπειτα εξελίξεις στην Ευρώπη, με τα ζοφερά αποτελέσματα που βλέπουμε σήμερα. Επίσης ο συναγωνιστής έκανε μιαν αναλυτική ιστορική αναφορά στις εκάστοτε γεωπολιτικές διαφοροποιήσεις της Γερμανίας ώστε να κατανοηθεί ο ρόλος της στον σύγχρονο παγκόσμιο και ευρωπαϊκό γεωπολιτικό σκηνικό.
Κατόπιν ο συναγωνιστής Μιχάλης Καρακώστας αναφέρθηκε στην γεωπολιτική στρατηγική του Ισραήλ και προέβη σε ενδελεχή ιστορική αναδρομή των γεωπολιτικών εξελίξεων που έδωσαν την σημερινή μορφή του κράτους του Ισραήλ. Κατά την ανάπτυξη της ομιλίας του ο συναγωνιστής αναφέρθηκε στους λόγους της διαμάχης μεταξύ Ισραήλ και Παλαιστίνης, εξηγώντας ταυτόχρονα τις σκοπιμότητες και τα οφέλη που είχαν συγκεκριμένες  χώρες οι οποίες  υπεστήριξαν το Ισραήλ για να σχηματοποιήσει και να υλοποιήσει την επεκτατική του πολιτική. Επίσης ο συναγωνιστής συνάρθρωσε την εξελισσόμενη γεωπολιτική στρατηγική του Ισραήλ με τις εξελίξεις των τελευταίων χρόνων στον αραβικό κόσμο, παρουσιάζοντας χάρτες που παραμένουν εν πολλοίς άγνωστοι και παρουσιάζουν μία εντελώς διαφορετική επιδιωκόμενη οριοθέτηση των αραβικών κρατών. Αυτή η εικόνα της «Νέας Μέσης Ανατολής» και Βόρειας Αφρικής σχεδιάστηκε συστηματικά εδώ και χρόνια με σκοπό τα βέλτιστα οφέλη των παγκόσμιων δυναστών οι οποίες μέσα από τους πολέμους/αναταραχές που δημιουργούν, χρηματοδοτώντας συγκεκριμένες πολιτικές ή θρησκευτικές ομάδες εξελίσσουν το παιχνίδι της ύπουλης και αριστοτεχνικής γεωπολιτικής στρατηγικής τους.

Μετά ανέβηκε στο βήμα και έλαβε το λόγο ο συναγωνιστής Αλεξανδράκης, ο οποίος στη χειμαρρώδη και λεπτομερή ομιλία του αναφέρθηκε στο «Ελληνικό ζήτημα» αναλύοντας την γεωπολιτική στρατηγική που θα πρέπει να ακολουθήσει η Ελλάδα για να βγει από το αδιέξοδο όπου την έχουν φέρει οι εκάστοτε κυβερνήσεις, τονίζοντας ότι αυτό με την παρούσα πολιτική κατάσταση που επικρατεί στην χώρα μας είναι αδύνατον. Κατά την διάρκεια της ομιλίας του ο συναγωνιστής αναφέρθηκε στις πρακτικές/στρατηγικές που εφαρμόζουν στην Πατρίδα μας οι ξένοι δυνάστες με σκοπό την εύκολη πρόσβαση στον ενεργειακό πλούτο της χώρας. Κατά  την διάρκεια της ομιλίας του, ο συναγωνιστής ανέλυσε τις στρατηγικές αυτές δίνοντας έμφαση στην στρατηγική αλλοίωσης του κοινωνικού ιστού της Ελλάδας με την ανεξέλεγκτη εισροή λαθρομεταναστών, αλλά και στην διαγραφή, αλλοίωση και μεθοδική απαξίωση της Ιστορίας μας.
Επίσης ο συναγωνιστής αναφέρθηκε στο κλείσιμο των βιομηχανιών οι οποίες εξασφάλιζαν την αυτάρκεια της Ελλάδος αλλά και τον σημαντικότερο παραγωγικό τομέα ανάπτυξης, εξηγώντας ότι «το λουκέτο» στην βιομηχανία δεν είναι τίποτα άλλο παρά το αποτέλεσμα των γεωπολιτικών στρατηγικών ξένων συμφερόντων που εφαρμόζονται στην χώρα μας, με πιστούς εντολοδόχους τους «εθνοσωτήρες»" των κυβερνήσεων που πέρασαν. Μιλώντας για την κατάσταση που επικρατεί στην πατρίδα μας επεσήμανε το γεγονός ότι οι ξένες δυνάμεις που θέλουν να εφαρμοστούν τα σχέδια τους δεν θα σταματήσουν σε κανένα εμπόδιο ακόμα και αν καταπατηθεί κάθε ηθική, νομική ή ανθρωπιστική αξία. Ένα τέτοιο παράδειγμα είναι και οι χαλκευμένες πολιτικές διώξεις της Χρυσής Αυγής με τις παράνομες προφυλακίσεις του Αρχηγού μας Νικόλαου Μιχαλολιάκου και των υπόλοιπων συναγωνιστών, αλλά και η στυγερή δολοφονία των δύο νεαρών συναγωνιστών μας με στόχο την τρομοκράτηση των ψηφοφόρων του κινήματος μας . Η Χρυσή Αυγή από την αρχή του πολιτικού της αγώνα στάθηκε και στέκει εμπόδιο στα ξένα συμφέροντα ορθώνοντας φραγή απέναντι στα σκοτεινά γεωπολιτικά επεκτατικά τους σχέδια κι έχοντας πολιτικό λόγο και θέσεις  μόνο για το συμφέρον της Πατρίδας και του Έλληνα πολίτη..   
Παρών στην εκδήλωση ως ομιλητής ήταν και ο Βουλευτής Σερρών της Χρυσής Αυγής, συναγωνιστής Ματθαιόπουλος. Ο συναγωνιστής Ματθαιόπουλος αναφέρθηκε στην έννοια των συμμαχιών μεταξύ των χωρών στα πλαίσια μιας κοινής γεωπολιτικής στρατηγικής, τονίζοντας ότι δεν υπάρχουν «φιλίες» παρά μόνο αμοιβαία συμφέροντα και για αυτό εμείς οι Έλληνες θα πρέπει επ’ αυτού να είμαστε άκαμπτοι γνωρίζοντας πολύ καλά ότι το μοναδικό συμφέρον που πρέπει να υπάρχει είναι μόνο αυτό της Πατρίδας μας. Κατά την διάρκεια της ομιλίας του ο συναγωνιστής ανέλυσε τις υποτακτικές πολιτικές που οι εκάστοτε κυβερνώντες δυστυχώς εφαρμόζουν στην χώρα μας, πολιτικές που απέχουν «έτη φωτός» των προεκλογικών τους υποσχέσεων κάνοντας την χώρα μας δούλη στο κάθε ξένο αφεντικό κι εξυπηρετώντας τα συμφέροντα τους, θυσιάζοντας στο βωμό της πολιτικής προσωπικής τους καριέρας την Εθνική μας Ανεξαρτησία. Κλείνοντας την ομιλία του ο συναγωνιστής ανέλυσε τα ύπουλα γεωπολιτικά παιχνίδια που εξελίσσονται σε βάρος της χώρας μας τονίζοντας ότι θα πρέπει επιτέλους στην Ελλάδα να εξηγηθεί και να προβληθεί η εθνικιστική βούληση και θέση, καθώς έχει και τα μέσα και την απαραίτητη ενέργεια για να επιτευχθεί αυτό.   

Με την λήξη της εκδήλωσης τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στην μνήμη των συναγωνιστών μας Μανώλη Καπελώνη και Γιώργου Φουντούλη, αθώων θυμάτων της πολιτικής σκευωρίας εντολοδόχων   των γεωπολιτικών ξένων συμφερόντων εις βάρος της Πατρίδας μας.